ГлавнаяО насНовостиСтатьиРешенияКонтакты
Украинский интегратор защиты персональных данных

Тепер довідки і витяги про компанії можна отримати он-лайн

Довідки он-лайн

Міністр юстиції Павло Петренко презентував електронні сервіси Мін'юсту, завдяки яким можна он-лайн зареєструвати компанію, отримати витяги чи довідки про компанії.

На засіданні Кабінету міністрів він продемонстрував, як працюють ці сервіси, і сам отримав перший витяг по юридичній особі – Мін'юсту.

Петренко нагадав, що на початку року було ухвалено законопроект про дерегуляцію і спрощення умов ведення бізнесу.

"Міністерство юстиції – перше міністерство, яке запроваджує он-лайн сервіси по отриманню відповідних документів підприємцями через інтренет, без черг, без хабарів, в режимі он-лайн", – сказав він.

За словами Петренка, раніше на отримання виписки, витягу, довідки потрібно було витратити від декількох годин до декількох тижнів, а тепер можна отримати їх за 5 хвилин, не виходячи з приміщення.

Уже відкрито реєстр нерухомості, Єдиний реєстр підприємств і організацій, зокрема і щодо справ про банкрутство.

Жодних цифрових підписів не потрібно застосовувати. Заповнивши необхідні поля, потрібно сплатити за послугу карткою Ощадбанку – вартість отримання витягу становить 45 гривень 68 копійок плюс 3 гривні комісії отримує Ощадбанк – тобто загалом 48,68 грн.

"Це 75% від паперового зразка", – сказав Петренко.

Документ завантажується прямо з сайту. Після сплати присвоюється унікальний код. Гроші одразу йдуть до держбюджету. Після формування витягу його можна роздрукувати.

Завдяки присвоєнню унікального номера витяг чи довідка мають силу юридичного документа, наголосив також голова Мін'юсту. Документ перебуває в архіві Мін'юсту впродовж року.

Петренко наголосив, що он-лайн сервіси – це "найкращий запобіжник від корупції, коли без будь-якого контакту з держслужбовцем можна самостійно отримати той документ, який держава формує в реєстрі".

Міністр розповів, що днями був із "неочікуваною перевіркою" в відділах реєстрації в Києві – то там величезні черги і люди по 2-3 тижні ходять, аби отримати витяги. "Був інший варіант: 300 гривень – і без черги. Тепер це відбувається за 5 хвилин", – розповів Петренко.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що будь-яка особа може зробити запит і отримати інформацію щодо будь-якої фірми.

"Без обмежень. І по будь-якій інформації щодо засновників, щодо історії компанії, щодо перереєстрації – ми повністю відкрили інформацію по всіх компаніях України", – підтвердив Петренко.

Міністр додав, що крім засновників тепер у базах є інформація про кінцевих власників.

Петренко наголосив, що, за підрахунком експертів Easy business, це дозволить піднятися Україні у рейтингу в частині реєстрації бізнесу – з 75 на 12-те місце, а в частині реєстрації нерухомості – з 59 місця на 35 місце.

Міністр сподівається, що буде ухвалено ще низку законодавчих актів щодо захисту праві інвесторів – і загальна позиції України в цьому році покращиться щонайменше на 20 пунктів.

"Кожен пункт, який Україна додатково отримує в цьому рейтингу, – це інвестиції близько 1 мільярда доларів", – сказав Петренко.

Він сподівається, що інші міністерства долучаються до розвитку електронних сервісів.

"Ми маємо створити повноцінний портал загальний на сайті уряду. По всіх електронних сервісах. Таку ініціативу вже запроваджує Міністерство внутрішніх справ... Ми готові поділитися досвідом", – сказав Петренко.

Отриманий витяг він вручив прем'єру.


Газета.Ру (09.04.2015 в 11:47) | вверх страницы | к списку статей

Общие вопросы:

Что такое защита персональных данных?
Для чего это необходимо?
Если не выполнять требования Закона?
Типовые нарушения
Какие риски неисполнения требований законодательства?
Сколько потребуется времени и средств?
Что необходимо делать?
Кому доверить внедрение защиты персональных данных?
ГлавнаяО насНовостиСтатьиРешенияКонтакты
Контактная информация
© 2003-2015 ООО "Ди Эй Кей продакшн"